U posjetu županu Štromaru sudionici 2. Međunarodne smotre folklora „Folkofonija 2015“

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 29.08.2015. 16:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Varaždinska županija

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar priredio je prijem za sve sudionike 2. Međunarodne smotre folklora „Folkofonija 2015“. Tako su u Županijskoj palači smotru i svoje običaje predstavili folklošari iz Poljske, BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije i Italije i domaći folklor iz Varaždina.

Župan Štromar naglasio je važnost širenja tradicijske kulture, promocije običaja, ali i druženja.

- Vi ste jedni od najboljih promotora svoji zemalja i ja Vam čestitam na tome. Objedinjujete mnogo pozitivnih stvari, od njegovanja svoje povijesti, širenja i povezivanja različitih kultura pa sve do stvaranja pozitivne atmosfere gdje god dođete. Jer plešućii i svirajući tamburice jednostavno morate biti veleposlanici optimizma i veselja - rekao je župan te dodao kako Varaždinska županija redovito pomaže i podupire ovakve događaje.

Predstavnici folklornih skupina svih zemalja su izrazili zahvalnost županu na prijemu te su u znak zahvalnosti odsvirali i otpjevali nekoliko pjesama, a svoj posjet palači završili su razgledavanjem Županijske palaèe te obilaskom Špancirfesta.

Inače, organizator ove smotre je Centar tradicijske kulture iz Varaždina, a koncerti folklornih skupina se održavaju na Kapucinskome trgu u Varaždinu.

Komentari