U srijedu ističe rok za prijavu na ljetnu školu barokne glazbe i plesa "Aestas Musica"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 30.04.2013. 09:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Prvog svibnja ističe prvi rok za prijavu na ovogodišnju Međunarodnu ljetnu školu barokne glazbe i plesa AESTAS MUSICA koja će se po šesnaesti put održati u Glazbenoj školi u Varaždinu od 16. do 25. kolovoza.

U prvom roku školarina za učenike i studente je 200 eura, a za odrasle 300.U drugom roku do 1.lipnja školarina je za učenike i studente 300, a za dorasle 400 eura, da bi zadnjem roku 1.kolovoza za prve bila 350 eura, a druge 450. Ukoliko prijavljeni ne bi mogao u kolovozu sudjelovati u radu Škole, a to do 1.kolovoza javi organizatorima, vraća mu se uplaćeno bez 50 eura administartivnih pristojbi. Prijaviti se može i online.

Uvjeti su to ispisani u prijavnici za AESTAS MUSICA objavljenoj na web stranici Varaždinskih baroknih večeri, udruge AESTAS MUSICA i same ovogodišnje Škole, kao i letku dostupnom u Glazbenoj školi Varaždin, uredu Turisitičke zajednice Grada Varaždina, Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu i Koncertnom uredu Varaždin – suorganizatorima ovogodišnje Škole.

Umjetnički ravnatelj Škole ove godine jeAustrijanac Andreas Helm, uspješan ravnatelj prošle godine te renomirani svjetski umjetnik na baroknoj oboi i flauti. I ostali voditelji su renomirani europski i hrvatski glazbenici i pedagozi barokne glazbe: violinist i violist Adrian Butterfield ,flautistica Rachel Brown , sopranistica Catherine Denley i plesna pegagoginja Mary Collins svi iz Velike Britanije, čembalistica Anne Marie Dragosits iz Austrije te hrvatske barokne glazbenice i pedagoginje: violinistica Laura Vadjon, violončelistica Nika Zlatarić te varaždinska dirigentica Dada Ruža. Kontakt osoba je čakovečka oboistica Petra Labazan.

Tijekom AESTAS MUSICA u kolovozu, polaznici će kao završni projekt u HNK u Varaždinu izvesti Purccelovu „Vilinsku kraljicu“, nastupiti na Špancirfestu koji počinje 23. kolovoza i pripremiti projekte za 43.Varaždinske barokne večeri koje počinju 20. rujna.

Komentari