U Starom gradu otvorena izložba "Zakoni svemira" Jelene Cupar i Lea Friščića

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.10.2013. 10:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U petak, 18. listopada, u večernjim je satima u prostoru Starog grada, koji je duži niz godina bio zatvoren za oči javnosti, otvorena prva zajednička izložba Jelene Cupar i Lea Friščića, nazvana "Zakoni svemira".

Uvertiru u otvorenje napravila je kustosica Gradskog muzeja Varaždin, Ljerka Šimunić, istaknuvši pritom kako su Jelena i Leo mladi umjetnici čije vrijeme tek dolazi. Dodala je i kako se radi o izložbi koja je malo neuobičajena, no svakako vrijedna pažnje.

Leo Friščić pozdravio je okupljene znatiželjnike, njih oko 70-ak, uz riječi kako izložbu "Zakoni svemira" valja doživjeti individualno bez nametanja i kako je kazao - "stavljanja bube u uho". Zahvalio je pritom GMV-u na susretljivosti, a ujedno je i pozvao sve zainteresirane da u naredna tri tjedna navrate u Muzej te sami otkriju što je Jelena odlučila poručiti fotografijama i on svojim audio – video instalacijama.

Ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin, Miran Bojanić Morandini otkrio je kako mu je drago što se na otvorenju izložbe "Zakoni svemira" pojavila nova muzejska publika, različitih generacija, uz želju da se i u nadolazećim projektima Muzej i posjetitelji još bolje povežu i upoznaju.

Iako je htio ostati "u sjeni", naglašen je značajan doprinos Christiana Bajsića, a Jelena i Leo zahvalni su mu na svom radu i trudu uloženom u projekt postavljanja izložbe, jer naime, trebala je čak godina dana da bi se svi organizacijski elementi posložili u cjelinu.

Izložba je otvorena do 8. studenog, a ulaz u izložbeni – izlagački prostor je besplatan, no zainteresirani posjetitelji moraju se prethodno javiti na recepciju Gradskog muzeja Varaždin.

Ovu izložbu vidjet će i ljubitelji kulture u još nekim gradovima Hrvatske.

Komentari