U subotu svečano otvorenje 55. godišnje izložbe LUV-a

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 23.05.2013. 08:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

U subotu, 25. svibnja u 18:30 sati svečano će biti otvorena 55. godišnja izložba likovnh djela članova Likovne udruge Varaždin.

Likovna udruga Varaždin - LUV, jedno je od najstarijih likovnih udruženja na ovim prostorima i već 56 godina okuplja likovne umjetnike koji imaju zajednički interes u dosezanju umjetničkih vrijednosti svojih autorskih produkcija.

U duhu tog likovnog zajedništva, godišnja izložba LUV-a je tradicionalna kriterijska revija, kojom LUV prati te vjernoj i velikoj likovnoj publici predstavlja najbolja likovna ostvarenja svojih članova u protekloj godini.

Ovogodišnja smotra okupila je dosad najveći broj autora - njih 64. Veliko priznanje primit će likovni umjetnik iz Novog Golubovca Andrija Bračko, a Nagradu 55. godišnje izložbe LUV-a primit će varaždinski slikar Živko Toplak.

Eksponate za postav izložbe odabrao je Stanko Špoljarić, jedan od najpoznatijih hrvatskih likovnih kritičara i autor predgovora - recenzije u katalogu izložbe. Izložba će biti otvorena 20 radnih dana i moći će se razgledati u radnom vremenu galerije u Kukuljevićevoj 21.

Komentari