U varaždinskom HNK otvorene 12. Theaterspiele

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 13.03.2015. 16:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/theaterspile

U organizaciji udruge Europski kulturni krug, svake se godine u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu održavaju dramske igre na njemačkom jeziku Theaterspiele...

>>Theaterspiele: U HNK počinju 12. dramske igre na njemačkom jeziku

Spomenutim dramskim igrama je cilj promicanje njemačkog jezika na ovom području, razvoj suradnje između obrazovnih institucija na svim razinama školovanja na području Republike Hrvatske, kao i na međunarodnoj razini.

Ovogodišnjem 12. po redu svečanom otvorenju nazočio je uz predstavnike njemačkog veleposlanstva u Hrvatskoj i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, koji je tom prilikom poručio kako je Varaždinskoj županiji drago što takav projekt potječe iz županije znanja, koja ima najbolje osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje u Hrvatskoj.

– Mnogo ulažemo u ovakve projekte koji daju nadogradnju i dodanu vrijednost svim našim učenicama i učenicima. Theaterspiele su prešle granice Hrvatske i to je prava vrijednost projekta koji služi na čast i organizatorima i svima vama koji ste došli i koji ćete ovdje nastupiti - rekao je zamjenik Kišić tenajavio ponovni susret na 13. izdanju ovog dramskog festivala.

Ovogodišnja manifestacija odvija se u tri dana kroz koje je svakoj dramskoj skupini od njih 35 omogućeno da nastupi sa svojom predstavom na njemačkom jeziku u jedinstvenom prostoru Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Osim iz Hrvatske, na ovogodišnjim dramskim igrama nastupaju dramske skupine iz Njemačke, Austrije, Srbije, Slovenije, Mađarske i Rumunjske.
{gallery}theaterspile{/gallery}

Komentari