U Varaždinu, Ludbregu i Ivancu brojna događanja povodom Noći knjige

Objavljeno: 22.04.2013. 19:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

I ove se godine u utorak, 23. travnja, od 18 do 1 sat, održava “Noć knjige”. Ovom se manifestacijom obilježava Svjetski dana knjige i autorskih prava.

Noć knjige se prošle godine održala 48 gradova širom Hrvatske, u knjižarama i knjižnicama. I ove godine knjižnice na području županije pripremile su zanimljiv program.

Gradska knjižnica i čitaonica Metel Ožegović Varaždin održati će 23. travnja predstavljanje dvije knjige – Plavuša u borbi s nosorogom, autorice Danijele Gašparović, u 18:30, i zbirku pjesam Pred špiglom u 20 sati.

Program je pripremilo i Pučko otvoreno učilište Varaždin. U vremenu od 18 do 20 sati u učilištu će se čitati poznate bajke na engleskom, njemačkom, francuskom i poljskom jeziku, uz prijevod na hrvatski jezik.

Noć knjige obilježit će se i u IV. Osnovnoj školi Varaždin pod nazivom “Pjesnik i glumac” s početkom u 17 sati. Učenika viših razreda tada će se susresti s pjesnikom, Nenadom Slukićem iz Varaždinskoga književnog društva, te glumcem Marinkom Prgom.

Kulturne udruge Nova Akropola također organizira program u svojim prostorijama u vremenu od 19 do 23 sata. U 19 sati bit će predstavljanje knjige Glas tišine autora H.P. Blavatsky te predavanje Tibetanski put usavršavanja. Od 21 sat je predstavljanje edicije Iskre mudrosti. A u 22 sata predstavljanje knjige Misli, Marka Aurelija. Noć knjige ujedno je prilika za kupnju izdanja Nove Akropole po cijenama sniženim 30 do 40 posto.

Gradska knjižnica i čitaonica Gustav Krklec Ivanec istog dana organizira program pod nazivom “Avantura u knjigogradu”. Program počinje u 18:30 sati predstavom „Neobična knjižničarka“. Odmah nakon predstave slijede radionice izrade recikliranog papira te pisanja pjesama.

Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner iz Ludbrega pripremila je u 19 sati predavanje uz projekcije Milivoja Dretara pod nazivom “Veliki koraljni greben”. Od 20 sati u naglas će se u ovoj knjižnici biti čitan Mali princ pisca Antoine de Saint-Exuperyja. Ludbreška knjižnica povodom Noći knjige pozvala je i članove da vrate knjige bez zakasnine. Također, prvi gost koji dođe u 22 sata dobiva članarinu gratis.

Komentari