Preporuka

U Varaždinu predstava “Đubrad prokleta!“, poslastica za ljubitelje suvremenog plesa

Objavljeno: 21.01.2016. 10:31

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 08:13

Foto: TRAS

Jedna od ponajboljih i najviše izvođenih domaćih predstava suvremenog plesa u posljednje vrijeme, “Đubrad prokleta!”, gostuje u Varaždinu u selekciji i organizaciji Plesne mreže Hrvatske...

Naime, na Velikoj sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu u četvrtak, 4. veljače gostuje plesna predstava “Đubrad prokleta!” u izvedbi mladog nezavisnog TRAS kolektiva, autorice Natalije Manojlović.

Riječ je o jednoj od ponajboljih i najviše izvođenih domaćih predstava suvremenog plesa proteklih nekoliko godina, a u Varaždin stiže u stručnoj selekciji i organizaciji Plesne mreže Hrvatske.

Predstava na jednostavan i poetičan način progovara o tome što znači biti žena, još k tome plesačica, u naše vrijeme, na našim prostorima. „Đubrad prokleta!“ je i zabavna i dirljiva, i plesna i dramska, i sirova i uzvišena, kako uostalom i doliči odrazu svakodnevice. Autorica i koreografkinja predstave je Natalija Manojlović, dizajn rasvjete potpisuje Duško Richtermoc, grafički dizajn Martina Granić, a nastala je u koprodukciji s Hrvatskim institutom za pokret i ples. Predstavu izvode Martina Nevistić, Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Nina Sakić, Karolina Šuša i Martina Tomić.

Inače, projekt Plesna mreža Hrvatske dio je opće strategije razvoja i distribucije plesne umjetnosti na nacionalnoj razini, a realizira se izvedbama prethodno selektiranih predstava u hrvatskim nacionalnim kazalištima, nacionalnim festivalima, gradskim kazalištima i drugim institucijama i organizacijama koje se bave izvedbenom djelatnošću.

Potporom Udruzi plesnih umjetnika Hrvatske, trenutačnom nositelju projekta Plesna mreža Hrvatske, Ministarstvo kulture razvija postprodukciju i uvjete za kontinuiranu javnu prezentaciju cjelokupne plesne produkcije na području Republike Hrvatske.

Komentari