Uskoro edukativna radionica "Moja igračka" i izložba "Čarolija igre" u Gradskom muzeju Varaždin

Piše: eVz / GMV

Objavljeno: 14.04.2013. 18:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Gradski muzej Varaždin, 23. travnja u Palači Herzer organizira edukativnu radionicu "Moja igračka".

Radionica će se održavati za vrijeme trajanja izložbe Čarolija igre, odnosno od 23. travnja do 16. svibnja, utorkom i četvrtkom od 10 do 11 sati i od 11:30 do 12:30 sati, a ulaz na izložbu je za sve zainteresirane besplatan.

Riječ je o likovnoj radionici s tehnikom oblikovanja gline, a namijenjena je učenicima od prvog do četvrtog razreda. Radionica traje sat vremena uz vodstvo Marine šimek i Jadranka Gjereka, a broj djece je ograničen (maksimalno 25 učenika). Cijena radionice iznosi 10 kuna po učeniku.

Razgledom izložbe upoznajemo se s igračkama kroz prethistoriju i antiku. Izložba obuhvaća predmete namijenjene igri, izrađene od keramike, kosti i metala.

Od stotinjak izloženih predmeta najbrojniji su predmeti izrađeni od keramike oblikovani po uzoru na predmete iz svakodnevnog života; posude, stolovi, stolci, maleni čamci, razne životinje... To su predmeti kojima pripada važno mjesto u svakodnevnom životu i sastavni su dio odrastanja i formiranja svake osobnosti.

U kreativnom djelu radionice radi se u grupama pri čemu svaka grupa, nakon početnog kraćeg upoznavanja s materijalom i alatom, izrađuje jedan predmet sa izložbe, a svaki učenik ostvaruje svoju interpretaciju.

Cilj ove radionice je da djeca kroz temu igračaka uvide poveznice, ali i razlike, između djece iz prethistorije i antike i djece danas te da u svojim rukama pronađu mogućnost izrade vlastitih predmeta za igru.

Mole se svi zainteresirani da svoj posjet radionicama prethodno telefonski najave kako bi im se mogao osigurati termin. Kontakt osoba: Jadranko Gjerek, mob. 091 545 73 00.

Komentari