Uz "FolkoFoniju 2015" stručni skup i predavanje profesora Tibora Martana

Objavljeno: 24.08.2015. 17:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: CTK Varaždin

U sklopu projekta FolkoFonija, međunarodnog festivala tradicijske kulture kojeg drugu godinu zaredom provodi Centar tradicijske kulture "Varaždin", održat će se stručni skup na temu "Učinci bavljenja tradicijskom kulturom na suvremeni život“, a održat će se i predavanje profesora Tibora Martana.

Na stručnom skupu prezentirat će profesor Tibor Martan, koji će govoriti o popularizaciji kulturno-povijesne baštine na području Grada Novog Marofa. Stručni skup održat će se 30. kolovoza u Palači Herzer, a započet će u 10 sati.

Na stručnom skupu će se obraditi sljedeće teme: "Percepcija i recepcija tradicijske kulture u mladeži danas", "Hrvatska tradicijska kultura i dječje likovno stvaralaštvo", "Land art projekt „Čipka“ studenata diplomskog studija Rani i predškolski odgoj UF Zagreb", "Pristop in način učenja v mestu in na podeželju", "Suvremena uloga u tradicijskom opletanju jaja" te "Prezentacija, interpretacija i polularizacija kulturno-povijesne baštine na području Grada Novog Marofa".

Sudjelovanje zainteresiranih na skupu je besplatno, ali je zbog izdavanja potvrdnica obvezna prijava na mail: [email protected] najkasnije do 29. kolovoza.

Podsjetimo, u Varaždinu se od 28. kolovoza do 1. rujna ove godine održava Drugi međunarodni festival tradicijske kulture na Kapucinskom trgu.  FolkoFonija je zamišljena kao međunarodni festival tradicijske kulture koju drugu godinu za redom provodi Centar tradicijske kulture „Varaždin“ u suradnji s partnerima Koncertnim uredom u Varaždinu, Varaždinskom županijom, Gradom Varaždinom te Festivalom Kimavčeve večeri u Ptuju, Slovenija.

Glavni ciljevi ovog projekta su vezani uz podizanje svijesti o multikulturalnosti naroda, očuvanja hrvatske tradicijske baštine te popularizacije tradicijske kulture među mladima kako bi doprinijeli razvitku i unaprjeđenju svekolikog kulturnog života u Republici Hrvatskoj.

Festival će ugostiti domaće i inozemne folklorne i glazbene izvođače koji se bave očuvanjem tradicijske kulture, a sva događanja će se održavati u gradu Varaždinu i partnerskom gradu Ptuju.

Komentari