Večeras Hrvatska glazbena baština i Višeslav Jaklin

Objavljeno: 27.09.2011. 09:41

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: vbv.hr

Varaždinske barokne večeri sigurno su zakoračile u 5. dan svog održavanja, a svim ljubiteljima klasične glazbe večeras nude koncer Hrvatskog baroknog ansambla u pratnji zbora „Ivan Filipović“ iz Zagreba i solo izvedbu Višeslava Jaklina.

Večeras je u Franjevačkoj crkvi na rasporedu koncert Hrvatske glazbene baštine. Misu u D-duru C. A. Naglija izvode Hrvatski barokni ansambl, specijaliziran za povijesno vjernu interpretaciju instrumentalne i vokalno-instrumentalne glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, i zbor „Ivan Filipović“, jedan od uspješnijih amaterskih a cappella sastava u Hrvatskoj. Koncert počinje u 19,30 sati, a ulaznice možete nabaviti po cijeni od 70 kn, odnosno 10 eura.

U 21 sat u Galeriji Sermage varaždinski orguljaš Višeslav Jaklin izvodi Goldberg varijacije J. S. Bacha. Time započinje Višeslav Jaklin ciklus kojim će u okviru budućih festivalskih godina obuhvatiti cjelokupni Bachov opus skladan za clavier (instrumente s tipkama).

eVaraždin dijeli ulaznice za Varaždinske Barokne večeri!

U suradnji s organizatorima, čitatelji eVaraždin.hr-a mogu osvojiti i dvije ulaznice za večerašnji koncert Hrvatskog baroknog ansambla, kao i za koncert u četvrtak, kada gostuje švedski barokni ansambl REbaroque.

Pitanje nije bilo komplicirano, a svi ste točno odgovorili.

Ulaznice osvajaju:

>> Mario Knor (Franjevačka crkva, utorak, 19:30, Barokni ansambl i zbog Ivan Filipović)

>> Emil Herceg (Crkva Sv. Nikole, četvrtak, 20:00, Švedski barokni ansambl REbaroque)

Komentari