Varaždin i Špancirfest večeras uživo u "Šušuru" Hrvatske radiotelevizije

Objavljeno: 24.08.2015. 18:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: HRT

Varaždin i Špancirfest večeras će gledatelji diljem Hrvatske moći pratiti u emisiji "Šušur" Hrvatske radiotelevizije koja počinje u 20 sati na Prvom programu.

Riječ je o mozaičnoj emisiji koja ljetos emitira od ponedjeljka do četvrtka svake večeri u 20 sati. Prate se zbivanja po hrvatskim gradovima, kulturni i turistički događaji, lokalni običaji i gastronomija.

Večeras je na red došao Varaždin zahvaljujući festivalu dobrih emocija Špancirfestu-.

- U gradu u kojem upravo traje Špancirfest upoznajemo umjetnike, ali i obične Varaždince koji nam pokazuju kako probuditi svoju kreativnost i ostati dijete. Vidjet ćemo Varaždin kreativnih stanovnika, grad u kojem kultura nije zatvorena u muzeje i galerije, već se širi na ulice i trgove. Upoznat ćemo brojne likove Špancirfesta - verglaše, klaunove, akrobate, ulične svirače, saznati zašto je najpoznatiji varaždinski glumac Ljubomir Kerekeš ostao živjeti u Varaždinu, kako je umjetnik Ivan Mesek napravio instalaciju varaždinskog kupusa i krinolinu ljubavi. Najpoznatije arije iz operete Grofica Marica, koja je proslavila ime Varaždina u svijetu, izvode Danijela Pintarić i Bojan Jambrošić - stoji u opisu današnje emisije Šušur.

Osim večeras, iz Varaždina će se za "Šušur" javljati i u srijedu, a lajtmotiv te emisije bit će "Ritam grada u ritmu glazbe".

- U gradu od samo 50.000 stanovnika rođeno je i školovalo se niz svjetski poznatih glazbenika. U čemu je tajna njihovog uspjeha, kako je profesorica pjevanja Darija Hreljanović stvorila zvijezde poput Tomislava Mužeka i Lane Kos, nije li neobično da Varaždin ima čak dva gudačka orkestra? U emisiji Šušur nastupa Evelin Novak, bivša varaždinska učenica, a sada u stalnom angažmanu berlinske opere, prati je Varaždinski gudački kvartet, razgovaramo s Davorom Bobićem, skladateljem i ravnateljem Varaždinskih barokih večeri i upoznajemo ulične svirače koji se u ovom gradu mogu čuti gotovo iza svakog ugla - najavljeno je za "Šušur" u srijedu.

Urednice "Šušura" su Nataša Kraljević Kolbas i Maja Tokić, dok su večeras za voditeljski dio zaduženi dobro poznati Mirko Fodor i Marina Medved Pulić.

Komentari