Varaždinska lutkarica Željka Kozulić izlaže u Zagrebu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 20.03.2014. 10:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ULUPUH

Mlada varaždinska lutkarica i žonglerka Željka Kozulić izlaže svoje lutke u zagrebačkoj knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića, u sklopu programa "Priprema, pozor... kazalište"!    

Željka Kozulić bavi se lutkarstvom od 2004. godine, prvo kroz lutkarske radionice u varaždinskom Društvu naša djeca, a potom od 2006. godine i kroz  neprofitnu udrugu Lutkarski studio „Krpe i konci“ kao osnivačica, voditeljice i predsjednica udruge.

Do sada je udruga postavila četiri predstave: „Konci i krpe“, „Top lista“, „Utorak ili srijeda“ i „Ulični cirkus Krpa i konaca“. Izlagala je na nekoliko izložbi lutaka u Varaždinu, Zagrebu i Splitu. Lutke koje animira sama izrađuje, a 2006. godine na festivalu Maski u Daruvaru dobila je nagradu za najbolju lutku i nastup.

Od 2008. godine izlaže lutke u sklopu Špancirfesta.Trenutno vodi lutkarsku radionicu u Centru za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ u Varaždinu. Hobi joj je žongliranje. Vodi žonglersku radionicu koja ima 20 polaznika, a 2007. godine održala je vikend radionicu na festivalu CEST IS THE BEST u Zagrebu.

Unatrag tri godine nastupa kao žongler na Špancirfestu i drugim manifestacijama.  Članica je ULUPUH-a od 2010. godine.

Više o našoj lutkarici pročitajte OVDJE

Komentari