Izvrsni švedski barokni ansambal REbaroque u Varaždinu

Piše: evarazdin

Objavljeno: 29.09.2011. 15:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: vbv.hr

7. dana Varaždinskih Baroknih večer varaždinskoj publici predstavit će se švedski barokni ansambl Rebaroque koji će izvoditi djela švedskih skladatelja uz neizostavne Bacha i Telemanna. Koncert je na rasporedu u 20 sati u crkvi sv. Nikole, dok je u 21, 30 na rasporedu koncert uz svijeće u kapeli obitelji Erdödy. Publiku će svojim nastupom počastiti Lute Duo...

Stockholmski barokni orkestar, REbaroque je jedan od vodećih švedskih baroknih ansambala. Pod vodstvom koncertne majstorice Marie Lindal sastav je postao zaštitni znak za inovativno muziciranje u kojemu vrlo uspješno prelazi glazbene granice.

Do sada je REbaroque gostovao u Italiji, Švicarskoj, Njemačkoj, Finskoj, Norveškoj, Ujedinjenom kraljevstvu i Libanonu, a repertoar obuhvaća orkestralna i komorna djela jednako kao i izvedbe oratorija i opera.

Namjera ansambla je stalno pronalaženje novih perspektiva stare glazbe, pa je dobar koncert zajamčen, a ulaznica je 100 kuna.

Lute Duo čine poljski glazbenici Anna Kowalska i Anton Birula, koji su studirali na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu i ostvarili individualne karijere nastupajući sa značajnim europskim ansamblima i solistima.

Anton Birula je i profesor lutnje u Varšavi i Bydgoszczu, a udružili su se u Duo lutnji kako bi izvodili dugo zanemarivani barokni repertoar za lutnjistički duo.

Nastupaju diljem Europe, u Austriji, Belgiji, Češkoj, Francuskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Ruskoj federaciji i Švicarskoj, a na Varaždinskim baroknim večerima izvodit će glazbu talijanskih lutnjista i teorbista (A. Piccinini, G. Kapsberger), španjolskih gitarističkih virtuoza (G. Sanz i S. De Murcia) i francuskih baroknih majstora (R. de Visée i F. Couperin). Ulaznica je 70 kuna.

Ljubitelji klasične glazbe čekaju petak i nastup Venecijanskog baroknog orkestra koji izvode skladbe Antonija Vivaldija.

Komentari