Varaždinski arhivisti čuvaju i prezentiraju baštinu Koprivnice

Objavljeno: 06.12.2011. 08:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: knjiznica-koprivnica.hr

U četvrtak, 8. prosinca u 19 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“, koprivničkoj javnosti bit će  predstavljeni rezultati triju projekata vezanih uz koprivničku kulturnu baštinu u digitalnom i tiskanom obliku, u kojima sudjeluju i varaždinski arhivisti.

U prvom dijelu večeri bit će predstavljena dva nova projekta digitalizacije, odnosno  korištenja najsuvremenije informacijsko-komunikacijske tehnologije kako bi se omogućio najširi pristup koprivničkoj kulturnoj baštini.

I to putem interneta u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta u svijetu.

Radi se o nastavku projekta digitalizacije “Glasa Podravine”, koprivničkog najdugovječnijeg glasila te predstavljanju portala „Koprivnička kulturna baština”, koji okuplja tri baštinske ustanove oko projekta digitalizacije koprivničke kulturne baštine.

U predstavljanju će sudjelovati Dijana Sabolović-Krajina, ravnateljice Knjižnice „Fran Galović“ Koprivnica i koordinatorica ovih projekata, Damir Hrelja, ravnatelj Državnog arhiva u Varaždinu, Željko Krušelj, direktor „Glasa Podravine“ i Kristijan Crnković, direktor tvrtke ArhivPRO u Koprivnici.

Spomenuto poduzeće koje djeluje u Koprivnici, prednjači u digitalizaciji kulturno-baštinske građe u Hrvatskoj.

U drugom dijelu večeri bit će predstavljen Zapisnik poglavarstva grada Koprivnice, 2. knjiga (1703.-1707.) u nakladi Državnog arhiva u Varaždinu.

O knjizi će govoriti Ivana Posedi iz Državnog arhiva u Varaždinu – Sabirni centar Koprivnica , koja je i uredila knjigu za tisak, te Dražen Ernečić iz Muzeja grada Koprivnice.

Izvor: knjiznica-koprivnica.hr

Komentari