Varaždinski fotoreporter Andrej Švoger izlaže u Stuttgartu

Objavljeno: 03.02.2012. 12:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Fotoklub Sloboda suorganizator je izložbe fotografija varaždinskog fotoreportera Andreja Švogera, koji, nakon što je izlagao u galeriji Gradskog muzeja Varaždin, svoje fotografije seli u Njemačku.

Naime, Andrejeve fotografije bit će od 11. veljače izložene u galeriji Centra hrvatske nastave u Baden-Württembergu u Stuttgartu.

Fotografije su ruralne tematike i prate život na selu, ponajprije njegove bake, koja je i poveznica cjelokupne serije fotografija koje su podijeljene u male zasebne cikluse.

- Kao fotograf dosad sam radio na projektima varaždinske Turističke zajednice i Hrvatske turističke zajednice, a sudjelovao sam na izradi monografija o Varaždinu, Hrvatskome zagorju i varaždinskome groblju, kao i na dvadesetak kataloga izložbi. Za pripremu izložbe koja mi predstoji u Njemačkoj trebalo mi je dva mjeseca, a najviše vremena potrošeno je za uređivanje kataloga – istaknuo je Andrej Švoger.

Inače, autoru je to druga samostalna izložba, a tridesetak crno - bijelih fotografija biti će izloženo do 30. ožujka.

- Na put krećem sredinom idućeg tjedna i koristim prigodu da još jednom zahvalim Vararaždinskoj županiji na pruženoj potpori u realizaciji projekta izložbe u Centru hrvatske nastave u Baden-Württembergu – naglasio je Švoger.


Komentari