Varaždinski HNK gostuje s dvije predstave na KotarFestu 2

Objavljeno: 21.07.2013. 17:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu ljetne mjesece provodi uglavnom izvan Varaždina, gostujući po raznim festivalima.

Jedan od novijih, a zanimljivih festivala namijenjenog mladoj publici je KotarFest!2, koji se ove godine u Delnicama održava od subote do četvrtka, od 20. do 25. srpnja.

Varaždinski HNK na Festivalu gostuje s dvije predstave, a organizatori su dobro poznati varaždinskoj publici - mladi glumci Marija Kolb i Matija Kezele. Zadovoljni što je i ove godine varaždinski HNK podržao Festival ističu kako je on važan za razvoj kulture na području Gorskog kotara, te kako je već prvo, prošlogodišnje izdanje pokazalo da takav festival mlada publika u Delnicama očekuje s veseljem.

- U lipnju smo proslavili godinu dana, a u svibnju smo u sklopu Mjeseca kulture u Gorskom kotaru organizirali kazališni tjedan - rekao je Matija Kezele dodajući da je odaziv publike bio izvrstan.

Otvorenje festivala je danas uz predstavu nastalu u koprodukciji varaždinskog kazališta i zagrebačkog Kazališta Planet Art - Pričaj mi o Gorkome, a dan kasnije će Kazališna družina Pinkleci i varaždinski HNK izvesti predstavu Snjeguljica mora umrijeti.

Pripremili su nekoliko predstava, pa će osim varaždinskog HNK publika u Delnicama moći pogledati i Lutkarsku predstavu Kazališne družine Pinklec A tko si ti?, kao i predstavu dramskog studija KNAP i Kotar teatra - Nekad davno, a danas - malo sutra, za koju koncept i režiju potpisuje Matija Kezele.

Tekst je prenesen iz Varaždinskog tjednika od 15. srpnja.

Komentari