Varaždinski književnik Denis Peričić i skladatelj Ivica Bađun nagrađeni za najbolje glazbeno djelo

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 07.09.2015. 10:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Denis Peričić

U okviru Deset dana Svete Nedjelje, u ludbreškoj vijećnici u petak je održana dodjela nagrada 3. Natječaja duhovnog stvaralaštva „Vrelo nadahnuća 2015.“ na koji je pristiglo 70-ak književnih i glazbenih radova iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Srbije te Bosne i Hercegovine na štokavskom standardu te na kajkavštini i čakavštini...

Nagradu za najbolje glazbeno djelo dobili su Varaždinci – književnik Denis Peričić (autor stihova) i Ivica Bađun (skladatelj, aranžer, izvođač i snimatelj) za pjesmu „Bogu fala“, koja je objavljena i na CD-u uz zbornik radova koji su uredili članovi žirija Đina Bobetić, Mladen Levak i Jasminka Vugrinec.

Ivica Bađun i Boris Paljak, poznati i kao osnivači „Dobrih duhova“, na završnoj su večeri dodjele nagrada, u izravnom prijenosu na Radiju Ludbreg, održali i efektan mali koncert, izvevši ne samo nagrađenu pjesmu nego i nekoliko skladbi iz vlastitog repertoara te još jednu Peričićevu uglazbljenu pjesmu, „Belostencov krog“.

Nagradu za najuspjeliji književni rad na spomenutom natječaju Radija Ludbreg, dobio je Vladimir Šuk iz Oroslavja za pjesmu „Pobožen ajngelov let“ s djelomice varaždinskom temom o Ivanu Rangeru.

Ruža Levatić iz Gornjeg Kučana nagrađena je za kratku priču „O čovjeku“. Nagradu za najuspjeliji rad autora s ludbreškog područja dobila je Terezija Krušec iz Vrbanovca za priču „Plehnoti križek“.

Nagrada za dramski tekst pripala je Ljiljani Matković iz Zagreba, dok je Dinko Sule sa Šolte nagrađen za pjesmu na čakavštini.

Komentari