Varaždinski slikar Nenad Opačić izložio svoja djela u Puli

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 22.07.2015. 15:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Vaba

U prostorima Vaba d.d. banke Varaždin u srijedu je u Puli otvorena izložba akademskog slikara Nenada Opačića, koji je svoj izabrani likovni opus, uz prisustvo brojnih uzvanika, po prvi puta predstavio u Puli.

Vaba d.d. banka Varaždin, članica J&T Finance Group, ljetne dane odlučila je naime uljepšati novim projektom društvene odgovornosti „Prijatelj umjetnosti“, kojem je cilj dati potreban obol stvaralaštvu hrvatskih i varaždinskih likovnih umjetnika te tako proširiti dobar glas o iznimnoj kulturno umjetničkoj baštini na koju svi zajedno zaista možemo biti ponosni.
 
Ovo je ujedno i prva izložba varaždinskog kipa i slikara Nenada Opačića u Puli, a nakon što su njegova djela ovog proljeća s oduševljenjem prihvaćena na izložbi „Velikani hrvatske umjetnosti 20. stoljeća“ u Budimpešti i Bratislavi.  

Nenad Opačić, svoju profesionalnu umjetničku karijeru počeo je 1972. godine završetkom Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Raula Goldonija. Na njegov slikarski opus bitno su utjecali profesori i mentori s Akademije, a neki od njih su Ljubo Ivančić, Ferdinad Kulmer, Ivo Šebalj, Marko Peić i drugi. Rad Nenada Opačiča bio je prepoznat već od najranijih dana pa je već od 1972. do 1975. bio suradnik majstorske radionice poznatog hrvatskog slikara prof. Krste Hegedušića, a odmah potom, sve do 1991. godine voditelj Galerije Karas HDLU-a u Zagrebu. Koliko su povezani slikarstvo i Nenad Opačić dokazuje i njegovo ostvarenje koje uključuje 68 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu te sudjelovanje na više od 200 skupnih izložbi. Za svoj rad osvojio je brojne nagrade i priznanja, a sada je predsjednik varaždinskog HDLU-a.

Komentari