Laureati Stipčević, Lazar, Venecijanci i Vroclavski zbor

Objavljeno: 03.10.2011. 14:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: www.vbv.hr

Poznati su i svi laureati ovogodišnjih Baroknih večeri, Ennio Stipčević za pripremu mise C. A. Naglija, Venecijanski Barokni Consort za Vivaldijevu večer te Krešimir Lazara za "Sto godia violončela", dok je Vjesnikova nagrada pripala Vroclavskom filharmonijskom zboru...

Odluku o laureatima članice ocjenjivačkog suda 41. Varaždinskih baroknih večeri - Zdenka Weber predsjednica te profesorice varaždinske Glazbene škole - dirigentica Dada Ruža i muzikologinja Nataša Maričić, donijele su jednoglasno.

Nagrada Ivan Lukačić za muzikološki rad na prigodnoj svečanosti u varaždinskoj Gradskog vijećnici bit će večeras uručena dr. sc. Enniu Stipčeviću za istraživanje i pripremu za prvu suvremenu izvedbu mise Carla Antonija Naglija, a koju su 27. rujna u Franjevačkoj crkrvi izveli Hrvatski barokni ansambl, zbor Ivan Filipović i solisti pod dirigentskom palicom Saše Britvića.

Nagrada Ivan Lukačić za najveći izvodilački domet ansambla ove je godine pripala gostima iz Venecije, glazbenicima Venecijanskog Baroknog Consorta za koncert „Večer Antonija Vivaldija“ u petak 30.rujna. Nagradu Jurica Murai za najbolju interpretaciju večeras će primiti Krešimir Lazar za svoj koncert“ Sto godina violončela“ kojeg je izveo zajedno s čembalistom Krešimirom Hasom u crkvi sv.Nikole 25.rujna.

Vjesnikova nagrada Kantor za izvođenje Bachove glazbe,ove je godine dodijeljena zboru koji je stigao iz ovogodišnje zemlje partnera Baroknih večeri - Poljske, a njome će se okititi Vroclavski filharmonijski zbor i dirigentica Agnieszka Frankow Želazny za izvedbu Bachovih moteta na koncertu 24. rujna u varaždinskoj Katedrali.

Komentari