VIDEO: "My town" pjesma za kandidaturu Varaždina za EPK 2020

Objavljeno: 24.04.2015. 18:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: YouTube screenshot

Kandidatura Varaždina i regije Hrvatski sjever za Europsku prijestolnicu kulture podržana je i pjesmom – My town, koju su skladali i snimili varaždinski glazbenici okupljeni oko banda – Artistic Crew 2020.

Pjesma i spot, koji je producirala Udruga Trash, predstavljeni su na subotnjoj svečanosti u Šenoinoj ulici, a spot je od jučer dostupan i na You Tubeu.

- Željeli smo se uključiti u projekt Europske prijestolnice kulture i podržati kandidaturu našeg grada za ovu titulu, a budući da smo nakon gotovo trideset godina stanke, ponovo počeli svirati, logično je bilo da pokušamo kandidaturi doprinijeti pjesmom. Sa Zoranom Puljekom napravljen je kostur pjesme, koju smo kasnije razvijali s Miroslavom Borščakom, profesorom na Glazbenoj školi Varaždin, te ju snimili u studiju Petra Horvata u Pušćinama. Tekst pjesme napisao je Igor Hofer, a u prvoj verziji stvar je bila prilično žestoka. Naposljetku smo se odlučili za «mekšu» izvedbu sa ženskim vokalom, pa je pjesmu u konačnoj izvedbi otpjevala Daša Suhić Hižak – rekao je o ovoj inicijativi varaždinskih glazbenika Davor Kolarek, gitarist sastava Artistic Crew 2020., koji je s Miroslavom Borščakom i aranžirao pjesmu Grade moj.

- Iza banda Artistic Crew 2020. krije se ideja o projektno orijentiranom bendu, jer smo na taj način željeli podržati kandidaturu našeg grada, ali i ponukati i druge umjetnike i građane da se i oni, svojim inicijativama i idejama, uključe u kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture – istaknuo je Davor Kolarek te dodao kako su na projektu sudjelovali i bubnjar Matija Burek te basist Denis Fulir, koji potpisuje i obradu pjesme za koju su videospot snimili članovi varaždinske Udruge Trash.

Spot su na varaždinskim ulicama u samo jedno poslijepodne snimili Tomislav Mlinarić i Marko Zorko, režiju potpisuje Tihomir Galevski, a montažu Marko Zorko.

- Rado smo se odazvali pozivu da produciramo spot za ovu pjesmu koja nam se baš dopala – rekao je Martin Keretić, predsjednik Udruge Trash, koja se također aktivno uključila u program kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Komentari