VIDEO: Ulično-akrobartski program francuskog Transe Expressa na Špancirfestu

Objavljeno: 13.05.2015. 16:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: TZ Grada Varaždina

Ovogodišnji je Špancirfest uvršten u programa Rendez-vousa, festivala Francuske u Hrvatskoj koji će sufinancirati i neke od programa na  varaždinskom festivalu.

Uz finacijsku pomoć Rendez-vousa na Kapucinskom trgu će se 22. i 23. kolovoza realizirati ulično-akrobatski program francuske skupine Transe Express.

Radi se o uličnoj produkciji kakva do sad nije izvedena na Špancirfestu, a posjetitelji će moći uživati u zračnoj predstavi  bubnjara i akrobata koji će na visini od 20 metara pokazati svoje zadivljujuće vještine.

Uz skupinu Transe Express  Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj će u nedjelju 23. kolovoza sufinacirati i organizaciju francuskog doručka na kojem će se dan moći započeti na francuski način.  

Uz akrobatski program skupine Transe Express ove će se godine tijekom Špancirfesta na Kapucinskom trgu ulični programi odvijati svih deset dana trajanja festivala.

Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj odvijat će se od svibnja do rujna 2015. u cijeloj Hrvatskoj, a sastojat će se od više od 150 događanja u 22 grada. Festivalski program ujedinit će različita umjetnička područja, ali i gospodarstvo, modu, raspravu o društvenim i globalnim pitanja, sport, gastronomiju, turizam, znanost i obrazovanje te tako pružiti priliku za otkrivanje suvremene Francuske, njezine kulture i umijeća življenja.  

Od događanja koja će se održati u okviru Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-vousa izdvajaju se izložba Augustea Rodina u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu i Galeriji Meštrović u Splitu, opera Pelléas et Mélisande Claudea Debussyja u zagrebačkog HNK-u, veliki bal 14. srpnja na glavnom zagrebačkom trgu, manifestacija Nuit Blanche te međunarodni simpozij na temu klimatskih promjena.

- Biti u takvom društvu još je jedno veliko priznanje za Špancirfest i Turističku zajednicu grada Varaždina te potvrda da varaždinski festival svojim posjetiteljima omogućuje uživanje u najkvalitetnijim programima - poručili su iz Turističke zajednice Grada Varaždina.

Komentari