Vitezovi ivanovci među 23 postrojbe na Danu grada Bakra

Objavljeno: 25.07.2015. 19:25

Zadnja izmjena: 07.03.2016. 14:14

Foto: TZ Grada Ivanca

Na poziv Turističke zajednice grada Bakra i grada Bakra, TZ Grada Ivanca i članovi Ivanečkih vitezova – Vitezovi ivanovci nedavno su sudjelovali u proslavi Dana Grada Bakra.

U sklopu cjelodnevnog programa proslave osobito se izdvajaju dva atraktivna događaja - mimohod povijesnih postrojbi i „Pomorska bitka“, rekonstrukcija povijesnog pomorskog napada, kada su Mlečani po posljednji puta pokušali osvojiti Bakar daleke 1616. godine.

Pomorska bitka, koja je s godinama izrasla u bakarski brend, zasigurno je najatraktivnija manifestacija Margaretinog leta. Rekonstrukcija povijesne bitke, u sklopu proslave Dana Grada, u Bakar je dovela oko 15 tisuća posjetitelja, koji su mogli uživati u povijesnim prizorima.

Povijesne postrojbe iz svih krajeva Hrvatske posjetiteljima su se, uoči bitke, predstavile u mimohodu. Gradom su tako prošetale 23 postrojbe s ukupno 150 članova.

Posjetitelji kao i domaćini bili su oduševljeni našom postrojbom i predstavljanjem, te su mnogi tražili za uspomenu zajedničko fotografiranje.

Osim sudjelovanja i predstavljanje ivanečke baštine putem povijesne postrojbe, manifestacija je bila prilika i za prezentaciju ivanečkih suvenira, kao i potencijala u cilju buduće zajedničke suradnje na sličnim zajedničkim projektima.

- Prema riječima prisutnih posjetioca na dostojan način smo predstavili grad Ivanec koji je pomogao u realizaciji ovog gostovanja. Srdačno zahvaljujemo TZ-u Grada Bakra i suorganizatoru manifestacije, prijateljima iz Gradske Straže Bakar 1848 na njihovoj toploj dobrodošlici - porućili su iz TZ-a Grada Ivanca.

Komentari