Vokalni oktet Glazbene škole Varaždin uveličao proslavu Španjolskog nacionalnog dana

Objavljeno: 18.10.2015. 11:17

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 10:58

Foto: GŠV

Dobra suradnja Glazbene škole Varaždin i Veleposlanstva Španjolske nastavljena je u ponedjeljak kada je Vokalni oktet Glazbene škole u Varaždinu (Dada Ruža, prof.) i gitarist Stjepan Bosilj (Marko Žerjav, prof.) nastupio na proslavi Nacionalnog dana Španjolske, na poziv veleposlanika Nj. E. Eduarda Aznara Camposa u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu...

Podsjećamo, veleposlanik Španjolske Nj. E. Eduardo Aznar Campos posjetio je Glazbenu školu u Varaždinu 30.rujna ove godine kada je uz veleposlanicu Države Izrael Nj. E. Zinu Kalay Kleitman nazočio koncertu učenika ove obrazovne ustanove s Varaždinskim komornim orkestrom na Varaždinskim baroknim večerima.



Brojni gosti i uzvanici bili su impresionirani zrelim interpretacijama učenika škole, te nisu skrivali svoje oduševljenje družeći se s mladim umjetnicima i njihovim mentorima nakon koncerta.

Učenici škole u ovoj prigodi su izveli djelo Mille Regretz Luysa de Narváeza, koje je, prema njegovim riječima,  jedna od omiljenih veleposlanikovih kompozicija. Inače, na početku svojeg obraćanja uzvanicima, među kojima je bio diplomatski zbor akreditiran u RH s predstavnicima javnog i kulturnog života u RH, veleposlanik se osvrnuo na nastup učenika Glazbene škole Varaždin, naglasivši višestruku simboliku i kvalitetu njihove interpretacije.



Također, najavio je Španjolsku kao zemlju partner idućih Varaždinskih baroknih večeri. Nakon službene svečanosti, Veleposlanik se družio s učenicima i profesorima Škole, te izrazio želju za daljnjom suradnjom.

U pratnji učenika bili su Dada Ruža, prof., Dorotea Ilčić, prof. te ravnatelj, mr. sc. Davor Matačić.

Komentari