Vrelo nadahnuća - kamen temeljac duhovnog stvaralaštva u Ludbregu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 31.08.2013. 17:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

U sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje u petak 30. kolovoza održano je predstavljanje Zbornika radova književnog natječaja duhovnog stvaralaštva „Vrelo nadahnuća" kao i dodjela nagrada najuspjelijim autorima.

Književni natječaj duhovnog stvaralaštva „Vrelo nadahnuća" Radio Ludbreg je raspisao povodom 500-te obljetnice priznanja svetišta u Ludbregu i cilj natječaja bio je potaknuti književne stvaratelje da se svojim uradcima priključe toj obljetnici te da se napravi jedan zbornik vezan za obljetnicu.Svoje radove na Književni natječaj duhovnog stvaralaštva „ Vrelo nadahnuća" Ludbreg 2013. za kratke književne žanrove (poezija, kratka priča, putopis, esej, dramski tekst) te nove skladbe (kantautori ili solisti s pratnjom) poslao je ukupno 31 autor.

Od pristiglih radova najviše je pjesama: 22 pjesme su na književnom jeziku dok je 9 pjesama na kajkavskom narječju. Pristiglo je i 10 proznih radova: od toga 7 proznih radova je na književnom jeziku, a 3 rada su na kajkavskom narječju. Stigao je 1 glazbeni uradak s tekstom na kajkavskom narječju.

- Drago mi je da je Radio Ludbreg pokrenuo ovako plemenitu i dobru inicijativu koja je urodila i plodom. Svijet je takav kakav jest, nije ni dobar ni loš, ljudi ima dobrih i zlih, a ovim natječajem pokušali ste isprovocirati da svi autori u sebi pronađu dobro, da o dobru promisle i da ono što pronađu dobro u sebi pokušaju prenijeti i na druge jer nije dovoljno biti dobar samo za sebe, već i druge i tako zaraziti da cijeli svijet bude bolji. Nadam se da je ovo kamen temeljac koji će iz godine u godinu davati sve više katova i privlačiti sve više autora jer i taj natječaj promovira Ludbreg kao duhovni grad. - rekao je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.

Zbornik su predstavili članovi ocjenjivačkog suda Jasminka Vugrinec i Mladen Levak, te gošća književnica Enerika Bijač.

Predstavljanje Zbornika i dodjela nagrada održana je u vijećnici POU „Dragutin Novak". Glazbeni gost na predstavljanju bio je Ivo Kovač – Kaj, a na predstavljanju sudjelovali su i nagrađeni autori.

Nagrađeni autori iz pojedinih književnih žanrova su:

Sandra Špoljarić (pjesma na književnom),
Enerika Bijač (pjesma na književnom),
Goran Gatalica (pjesma na kajkavskom),
Zdenka Maltar (proza),
Sanja Damjan (kratka kajkavska proza),
Snježana Tišljarić (pjesma u prozi),
Ana Jakopanec i Ivo Kovač (glazbeni uradak)

Komentari