Raspitali smo se: Sve manje Varaždinaca u Istri, hit su ljetovanja od 2.500 kuna na Kvarneru

Objavljeno: 06.07.2015. 16:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Kada je ovogodišnje ljetovanje u pitanju, Varaždinci nisu previše izbirljivi. Naime, pri izboru domaćih i stranih destinacija prvenstveno se rukovode cijenom aranžmana. No, paze i na dužinu puta, a za odlazak u Grčku, Tunis i Egipat, interes je zanemariv...

Sve popularnije hrvatske destinacije Bluesun hotela i resorta u Dalmaciji ove godine s akcijskim cijenama i kvalitetnom all inclusive uslugom, samo su neki od razloga da brojni Varaždinci pohrle u Starigrad Paklenicu ili Bol na Braču, doznajemo od Štefice Gredelj, zaposlenice agencije Grand Tours.

- Spomenute usluge „Bluesun“ hotela i cijene od 2.500 kn za sedam dana na moru po osobi, ove su godine pravi hit među Varaždincima. Dosta ih je za ljetovanje odabralo Makarsku i Šibensku rivijeru te Cavtat na jugu našeg priobalja – ističe Gredelj.

Sve manje Varaždinaca odmara se u Istri, upozoravaju naši turistički djelatnici. Naime, za sve destinacije na ovom našem poluotoku su prekrasno uređene, ali smještaja u boljim hotelima nema po cijeni manjoj od 4.000 kuna.

- Cijene su definitivno najznačajniji faktor kod odabira destinacije za odmor. Kao primjer, ističem Selce i Crikvenicu koja je cijenom i blizinom izuzetno povoljna za Varaždince. Dosta ih je potvrdilo i rezervacije za smještaj u Zadru te Biogradu – kaže Vesna Novak iz Lily Toursa i dodaje da naši sugrađani ni ove godine nisu odoljeli otocima.

Rab, Hvar (samo jeftiniji objekti!) i Krk su im najzanimljiviji, a mnogi nastoje radi cijene izbjeći ljetovanje koje uključuje put trajektnim prijevozom do krajnje destinacije.

- Dosta ih ljetuje na Murteru i u Trogiru. Za ljetovanje izvan Hrvatske interes je daleko manji nego ranijih godina. Tunis i Egipat više nisu povoljni ni dovoljno sigurni za potpuno opušteni boravak turista. Slična je situacija s Grčkom i u svemu profitiraju domaće destinacije te one u Turskoj – naglasila je Novak.

Varaždinski umirovljenici radi viših cijena aranžmana špicu sezone izbjegavaju.

- U Varaždin Toursu za njih imamo izvan sezone posebnu ponudu. Za oko 1.800 kuna mogu se odmarati na Hvaru i Braču sedam dana i u tu cijenu je uračunat puni pansion s prijevozom – ističe komercijalistica Sandra Pavlinić.

Da zaključimo, izgleda da će ovogodišnja ljetnu euforiju najviše Varaždinaca iskusiti na Kvarneru i srednjem Jadranu. Dosta njih priuštit će si višednevne izlete u Veronu, Budimpeštu , Gardaland ili Beč.

Oni pak dubljeg džepa, odletjet će u Pariz, London, Barcelonu, Amsterdam i Dubai.

Komentari