komentar

eTV - Gradska oporba: SDP se u borbi protiv inflacije šlepa za HDZ-ovom vladom

Objavljeno: 23.10.2022. 07:43

Zadnja izmjena: 23.10.2022. 08:05

Vrijeme donošenja proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu sve je bliže, a uslijed energetske krize očekuje nas najneizvjesnija zima do sada. Iz oporbe tvrdke kako je Grad mogao na više načina smanjiti inflatorni pritisak na građane.

Jedan od načina smanjenja udara energetske krize na građane, kako je rekao u našem eTV studiju Zlatan Avar, bila bi realizacija projekta kotlovnice u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu, koji je aktualna gradska uprava, tvrdi - zaustavila.

- Što se tiče inflacije, mi ćemo se proračunom naći u okvirima, a da su se radili neki potezi poput našeg projekta kotlovnice u Tarkošćanskoj, tu bi udar na građane bio manji jer bi im se riješio jedan problem iz energetskog dijela. S obzirom da su oni sve to zaustavili i bacili jer su rekli da ne valja, sad su se našli pred tim da će cijene rasti, unatoč pomoći Vlade, međutim pitanje je za ostale stvari. Nisu napravili nikakav fond da se pomogne najugroženijima poput umirovljenika i djece.

'Šlepaju se za Vladom'

"Šlepaju za Vladom Republike Hrvatske", ustvrio je Avar.

- Tu će se vjerojatno "šlepati" za Vladom koja je najavila besplatni obrok za sve osnovnoškolce. Vlada je donijela neke mjere, naša ekipa će se nešto "šlepati" i prikazivat će da su to oni donijeli. Bit će inflatornog pritiska, ali ne vidim da se zadnjih šest mjeseci, godinu dana išta radilo da bi se utjecalo na dio energetike, komunalnih usluga ili situaciju u dječjim vrtićima i školama.

 

Komentari