prometna infrastruktura

Bosilj: U Varaždinu se obnavlja više ulica, grad dobiva oko 70 novih parkirnih mjesta

Objavljeno: 23.05.2024. 10:26

Zadnja izmjena: 23.05.2024. 10:49

Foto: Lidija Filipović

Gradonačelnik Neven Bosilj danas je održao konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na radovima na prometnoj infrastrukturi i uređenju ulica u Varaždinu.

Kako je tom prilikom rekao, prošle godine uređen je prvi dio Trenkove ulice te je ona ove godine potpuno sanirana, uključujući i sve pripadajuće instalacije. Dodao je kako se trenutno u Varaždinu radi i u Supilovoj i u Vrazovoj ulici, kao i obnova šetnice u Parku Vatroslava Jagića, a najavio je i obnovu Kurelčeve ulice od Trenkove ulice do Trga bana Jelačića nakon Špancirfesta.

- Cijene u građevini su porasle od 30 do 40 posto u odnosu na prije. Radimo racionalno, puno se radi, imamo dobre nadzore i projekte koji su prilagođeni i financijski i stručno svim uvjetima. Uz nabrojeno, na Banfici će uskoro krenuti radovi na izgradnji jednosmjernog kružnog toka, čime će se napraviti novih 40-ak parkirnih mjesta, a uskoro kreću i radovi na ulazu u Grabanice te ćemo tamo urediti i dodatnih 30-ak parkirnih mjesta. 

Od ostalih radova, Bosilj je najavio i zatvaranje ulice Braće Radić na par tjedana krajem lipnja zbog rekonstrukcije raskrižja, odnosno gradnje turbo rotora u Gojancu, nakon čega slijedi i izgradnja rotora u Hrašćici.

Komentari