zanimljiv dan

Foto - Mališani iz Dječjeg vrtića 'Ivančica' u Ivancu učili o ponašanju u kriznim situacijama

Objavljeno: 16.11.2023. 11:45

Zadnja izmjena: 16.11.2023. 11:45

Foto: PU varaždinska

Održana je posljednja u nizu radionica u sklopu provedbe projekta 'Odgoj za humanost od malih nogu kroz igru' u dječjem vrtiću 'Ivančice' Ivanec. Volonterke Iva i Željka odradile su radionicu na temu ponašanja u kriznim situacijama, a sudjelovalo je 41 dijete iz vrtićke skupine Tratinčice i Pužići.

Cilj projekta bio je djeci vrtićke i predškolske dobi približiti teme vršnjačkog nasilja, nenasilnog rješavanja sukoba, prevencije trgovanja ljudima i ponašanja u kriznim situacijama te ih kroz radionice i igru naučiti koji su to prihvatljivi načini rješavanja sukoba i reagiranja u kriznim situacijama. Ukupno je održano 16 radionica na kojima je sudjelovalo 139 djece.

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec provodilo je ovaj projekt u partnerstvu sa dječjim vrtićem „Ivančice“ Ivanec i njihovim područnim odjeljenjem iz Radovana.  Projekt je financiran iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“, u vrijednosti od 1 037 eura. Radionici su prisustvovali predstavnici Zaklade, upraviteljica Zaklade Jelena Blaži te predsjednik Upravnog odbora Zaklade Robert Puja.

Komentari