mini-tržnica

Foto - Predstavljena mini-tržnica u POS-naselju u Jalkovečkoj ulici, donosimo detalje

Objavljeno: 21.05.2021. 10:26

Zadnja izmjena: 21.05.2021. 10:26

Foto: Luka Šalamun

Danas je u POS – naselju kraj Jalkovečke ulice u Varaždinu bio predstavljen projekt izgradnje buduće mini-tržnice na tom području.

Ugovor o pravu građenja za mini-tržnicu u POS-naselju kod Sveučilišta Sjever potpisan je 3. prosinca 2020. godine, a njezina se izgradnja planira do jeseni ove godine. Tržnica će obuhvaćati prostor od 100 četvornih metara te će imati 12 natrkivenih prodajnih mjesta za prodaju domaće hrane. Radno vrijeme mini-tržnice dogovorit će sa stanarima u skladu s njihovim radnim vremenom. Izgradnjom tržnice omogućit će se lakša dostupnost lokalno proizvedene, svježe i zdrave hrane, te će potaknuti građane da više cijene i kupuju poljoprivredne proizvode lokalnih proizvođača.

- Riječ je o europskom projektu vrijednosti oko 600 tisuća kuna. S obzirom na zahtjeve stanara za preseljenjemn tržnice, još ćemo se jednom konzultirati s predstavnicima stanara. Ovo područje trenutno služi za parkiranje dva kamiona, tako da je ovo područje najpogodnije od svih lokacija koje smo imali kao neku rezervu - rekao je Ivan Čehok.

Komentari