30.obljetnica

Foto - Predsjednik Milanović: Pume su divovi na čijim ramenima stoje i današnji hrvatski vojnici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.12.2022. 14:46

Zadnja izmjena: 23.12.2022. 15:27

Foto: Boris Matijašec

U HNK se održala Svečana akademija povodom obilježavanja 30. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade "PUMA" kojoj su prisustvovali i ministar branitelja Tomo Medved te predsjednik Republike Zoran Milanović. 

Ministar Tomo Medved rekao je kako Pume mogu biti ponose na svoju ulogu u Domovinskom ratu te na doprinos koji su uložili u samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku. 

- Brigada rođena prije 3 desetljeća okupila je mnoge hrabre branitelje, ali moramo naglasiti da su se velika većina već od 1991. godine u raznim postrojbama vojske i policije odazvali zovu domovine i stali u obranu. Put Puma put je viteštva i časti hrvatskog vojnika, na ponos hrvatskog naroda i naše domovine - rekao je ministar između ostalog. 

Predsjednik Republike i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je da su Pume 'divovi na čijim ramenima i stoje i današnji hrvatski vojnici'. 

- Ono vrijeme je bilo opasno i krajnje pogibeljno za Hrvatsku. Pomogao nije nitko, a odmagali jesu. Za svaki metak, za svaki centimetar prostora se Hrvatska morala sama izboriti. Moramo znati da smo za naše zasluge zaslužni samo mi. I u ratu, i u naoružavanju i u godinama koje su uslijedile i u potucanju po međunarodnim sudovima gdje je trebalo dokazivati nešto što je svakome jasno da se nije dogodilo. Sve što je Hrvatska dobila, platili smo masno - rekao je predsjednik između ostalog. 

Komentari