među njima i ravnatelj kudelić

Mladić u Vinici stradao u nesreći, u samoizolaciji završilo 25 djelatnika varaždinske bolnice

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 25.08.2020. 13:01

Zadnja izmjena: 25.08.2020. 13:30

Izvor: Jutarnji.hr

Prema pisanju Jutarnjeg lista, nakon hitnog zbrinjavanja mladića koji je stradao u prometnoj nesreći u Vinicu u subotu, 22. kolovoza, čak 25  medicinskih djelatnika varaždinske bolnice mora u samoizolaciju, a među njima je i ravnatelj Nenad Kudelić.

Kako je ravnatelj Kudelić, ujedno i neurokirurg koji je mladića operirao rekao za jutarnji, priroda ozljeda je zahtijevala hitan i neodgodiv operacijski zahvat glave, a naknadno se testiranjem utvrdilo da je pacijent pozitivan na Covid-19. Također potvrđuje kako će neki operacijski zahvati biti odgođeni i najavljuje nužnost privremene reorganizacije rada Odjela za anesteziologiju i Službe za kirurške bolesti.

- Određeni dio operacijskih zahvata, koje su planirali liječnici koji se nalaze u samoizolaciji, bit će odgođen za 14 dana, a svi hitni slučajevi i nadalje se zbrinjavaju jednako kao i dosad - rekao je dr. Kudelić. 

Osim bolničkog osoblja, u samoizolaciji su iz varaždinskih medicinskih krugova i jedan tim Hitne medicinske službe te dva tima primarne zaštite.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentari