obavijest

Policija: Na ovoj dionici državne ceste od danas smijete voziti brže

Objavljeno: 16.02.2024. 09:40

Zadnja izmjena: 16.02.2024. 09:46

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Iz PU varaždinske obavještavaju sve sudionike u prometu da su Hrvatske ceste na prijedlog Policijske uprave varaždinske, naručile i izradile reviziju ograničenja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila za dionicu državne ceste D-35 Varaždin – Ivanec - Lepoglava.

Sukladno navedenoj reviziji, s ciljem poboljšanja protočnosti prometa kao jednog od glavnih čimbenika cestovnog prometa, izmijenjeno je postojeće stanje prometne signalizacije na način da je na dionicama cesta u naselju na kojima to omogućuju tehnički i sigurnosni elementi, najveća dopuštena brzina kretanja podignuta s 50 na 60 km/h, ističu iz PU varaždinske.

Vozač koji vozilom u naselju prekorači dopuštenu brzinu kretanja za više od 50 km/h od dopuštene brzine, može biti kažnjen novčanom kaznom do 2.650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana, može mu se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju određuje mu se 6 negativnih prekršajnih bodova. Također i vozač koji iz nepotrebnih razloga vozi presporo, odnosno brzinom koja je manja od polovice najveće dopuštene brzine, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 30 eura.

Komentari