nakon 5 mjeseci radova

Obnovljena povijesna zgrada u Habdelićevoj ulici u Varaždinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.08.2020. 12:42

Zadnja izmjena: 21.08.2020. 12:44

Nakon pet mjeseci intenzivnih radova na vanjskoj obnovi dijela povijesne zgrade FOI-ja u Habdelićevoj ulici u centru Varaždina, projekt je početkom kolovoza 2020. u potpunosti završen i zgrada je zasjala u novom ruhu.

Maksimalno poštujući njen izvorni izgled, ova povijesna zgrada dobila je novu vizuru, a ujedno joj je i povećana energetska učinkovitost. Sredstvima u iznosu od 400 tisuća kuna koja su osigurana od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u potpunosti je obnovljena vanjska ovojnica zgrade, izvedeni su kameno- tesarski radovi te je zamijenjena dotrajala stolarija.

Važno je spomenuti i to da je FOI tijekom ljetnog semestra ove akademske godine maksimalno iskoristio izostanak face-to-face nastave sa studentima te je, uz financijsku donaciju Financijske agencije FINA, obnovio i unutarnje prostorije za izvođenje laboratorijske nastave u spomenutom dijelu zgrade u Habdelićevoj ulici. Obnovljene su tri laboratorijske dvorane i u potpunosti opremljene suvremenom tehnologijom (nova računala za izvođenje nastave).

 Uz ovo ulaganje, nedavno je završen i projekt zamjene 167 prozora na dijelu zgrade FOI-ja u Pavlinskoj ulici u vrijednosti od 2.100.000 kuna, što je dokaz kontinuirane brige za očuvanje varaždinske baštine, ali i podizanje kvalitete uvjeta visokoškolskog obrazovanja na najvećem sveučilištu u Hrvatskoj.

Komentari