nove epidemiološke mjere

Od sutra nove mjere - ako želite imati veliku svadbu, gosti trebaju covid putovnice

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 30.06.2021. 09:22

Zadnja izmjena: 30.06.2021. 09:34

Foto: Ilustracija

Izvor: Jutarnji.hr

Od sutra stupaju na snagu nove epidemiološke mjere koje se najviše tiču okupljanja i javnih događanja, prenosi Jutarnji.

Od srijede je tako na snazi zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 100 osoba na jednom mjestu, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom, a za isto je nadležni stožer civilne zaštite lokalne samouprave dao suglasnost.

Javna događanja te okupljanja i svečanosti svih vrsta mogu trajati najdulje do ponoći, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom.

Noćnim klubovima dopušten je rad i usluživanje svih gostiju bez ograničenja radnog vremena, ali samo na otvorenim prostorima i uz uvjet da je ulazak u njihove prostore dopušten samo osobama koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

Gosti s covid potvrdom

Održavanje privatnih svečanosti i okupljanja svih vrsta (uključujući i svadbene svečanosti) u ugostiteljskim i drugim objektima dopušteno je uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, ako na svečanosti nije prisutno više od 30 osoba.

Iznimno je dopušteno održavanje svadbenih svečanosti s više od 30 osoba, uz obveznu dostavu obavijesti u kojoj se navodi mjesto, vrijeme i okvirni broj gostiju nadležnoj županijskoj službi civilne zaštite i to samo ako sve osobe koje će biti prisutne na svadbenoj svečanosti posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu što će na vratima provjeravati organizator svadbene svečanosti, a pritom je izuzeta zabrana rada od ponoći.

 

Komentari