prestižno priznanje

Varaždinska županija na korak do statusa 'Prijatelj djece'

Objavljeno: 01.05.2024. 10:26

Zadnja izmjena: 01.05.2024. 10:26

Nakon što je usvojena Strategija projekta "Varaždinska županija - prijatelj djece" za razdoblje 2023.-2025. na sjednici Županijske skupštine, održan je u Maloj dvorani Županijske palače još jedan radni sastanak članova Koordinacijskog odbora Varaždinska županija - prijatelj djece.

Sastanku su, uz župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i članove koordinacijskog odbora, sudjelovale i Snježana Krpes, glavna tajnica Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske i Arijana Mataga Tintor, suradnica Društva naša djeca. Tema sastanka je bila kandidatura Varaždinske županije za dobivanje statusa "Županija - prijatelja djece". Gošće su upoznale župana i članove Koordinacijskog odbora s procedurom kandidature za stjecanje statusa, a bila je to i prilika da se ukaže na sve projekte koje županija provodi s djecom i za djecu. Župan je gošće upoznao s najvažnijim dijelovima strategije, proračunskim izdavanjima za obrazovanje te programom kandidature.

- Varaždinska županija na korak je do dobivanja statusa prijatelja djece. Ovim putem zahvaljujem svima koji rade s našim najmlađim sugrađanima, čineći brojne iskorake da Varaždinska županija bude predvodnik u obrazovanju. Često nismo ni sami svjesni koliko toga imamo i koliko toga znamo i radimo, a ovakve nas situacije uvijek na to podsjete i što je još važnije, motiviraju da budemo još bolji. Stoga pozivam sve gradove i općine s područja Varaždinske županije koji nemaju taj status da krenu u njegovo ostvarivanje - rekao je Stričak.

Tajnica Saveza društava "Naša djeca" Snježana Krpes istaknula je kako je Županija zadovoljila sve preduvjete za kandidaturu, što uključuje trogodišnji strateški plan kroz koji su obuhvaćeni svi obavezni kriteriji projekta "Županija-prijatelj djece". Dodala je da će, ukoliko Županija ispuni svih 80% kriterija i uspješno prođe ocjenjivanje, ostvariti sve preduvjete za dobivanje prestižnog, ali ujedno i obvezujućeg javnog priznanja "Županija - prijatelj djece".

Komentari