ne propustite

Aeropiknik u Varaždinu - doživite Varaždin iz zraka ili dođite na tradicionalni Pilotski bal

Objavljeno: 26.06.2023. 12:48

Zadnja izmjena: 26.06.2023. 12:57

Nakon višegodišnje stanke zbog epidemije koronavirusa, ove će godine Aeroklub Varaždin ponovo organizirati - aeropiknik. Ovogodišnji, već 28. aeropiknik i aeromiting bit će organiziran na varaždinskom aerodromu u vrijeme Špancirfesta, od 18. do 21. kolovoza, a organizatori najavljuju bogat letački, ali i popratni program.

Posjetitelji ovogodišnjeg aeromitinga imat će prigodu na aerodromu ponovo vidjeti atraktivne nastupe akrogrupe "Krila oluje" i akrobatskog pilota Petra Podlunšeka na zrakoplovu Extra 300, zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, među kojima će biti i MIG-21 UMD, ali i Slovenskog ratnog zrakoplovstva i njihove Pilatuse PC-9M, zrakoplov Soko Galeb G-2, vojne i helikoptere MUP-a. Na aeromitingu će biti i padobranski desant, ali i druga iznenađenja. Za posjetitelje će se organizirati i panoramske letove iznad Varaždina. Organizatori za ovogodišnji aeropiknik najavljuju raznovrsni program, koji bi obogatio i sadržaje posljednjeg vikenda ovogodišnjeg Špancirfesta.

- Ove smo godine ušli u Schengen, stoga smo uputili pozive širom Europske unije, od Austrije, Njemačke, Italije i Mađarske za sudjelovanje na našem aeromitingu. Očekujemo dobar odaziv i veliki broj zrakoplova generalne i sportske avijacije. Za tu prigodu pripremili smo prigodan program za sudionike, ali i vrijedne nagrade, primjerice, za prvi zrakoplov koji će sletjeti na varaždinski aerodrom, odnosno za najljepše slijetanje. Uz promociju zrakoplovstva cilj je ove priredbe potaknuti, posebno strane goste, da na ovogodišnji Špancirfest u Varaždin stignu zrakoplovima - rekao je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin.

Za goste koji će sletjeti na varaždinski aerodrom, u suradnji s Oldtimer klubom Varaždin, organizirat će se prijevoz oldtimer automobilima te razgled grada i posjet Špancirfestu i Vinskom gradu. U subotu će se za sudionike ovogodišnjeg Špancir Aeropiknika organizirati zanimljiv program koji će uključiti i koncert cijenjenog orguljaša profesora Višeslava Jaklina u Varaždinskoj katedrali. Za sudionike aeropiknika u hotelu Park će se u subotu upriličiti i tradicionalni Pilotski bal s atraktivnim programom, dok će se u nedjelju za njih organizirati i razgled Špancirfesta.

Komentari