Ako mogu U2 i Rolling Stonesi mogu i oni: Metallica snima 3D koncertni film

Objavljeno: 12.03.2012. 11:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Kad može U2, kad mogu Rolling Stonesi - može i Metallica! Snima se 3D koncertni film o najpoznatijem metal bendu na svijetu, piše filmski.net

Metallica je već angažirala i redatelja - njihov 3D koncertni film snimati će mađarski redatelj Nimrod Antal ('Kontrola', 'Predatori', 'Soba smrti'). Film bi trebao objediniti arhivske i koncertne snimke, a snimanje bi trebalo otpočeti ovoga ljeta. Premijera je planirana za ljeto 2013.

Lars Ulrich, bubnjar i spiritus movens benda, istaknuo je da je iznimno sretan odabirom redatelja.

- Njegov sam obožavatelj od kad je u Cannesu 2004. prikazan njegov prvi mađarski film, Kontrola, koji je oduševio. Pet minuta nakon što sam ga upoznao, zakačio sam se na njegov entuzijazam, kreativno razmišljanje i nekonvencionalni karakter. Hajde da to napravimo - istaknuo je Ulrich

Zauzvrat, Antal kazuje kako je "Metallica oduvijek bila važan dio njegovog života" i da je ovo nevjerojatna prilika da radi zajedno sa svojim idolima.

- Snimit ćemo snažnu i svemoguću energiju koju Metallica ima na live nastupima, dodati priču u to i sve snimiti u 3D-u kako bi uzdignuli cjelokupno iskustvo - poručio je Antal.

Metallica je već 30 godina jedan od najprepoznatljivijih bendova na svjetskoj glazbenoj sceni, koji je prodao više od 100 milijuna albuma. Vjerujemo da će se i za ovaj film, kao i za njihove koncerte, tražiti karta više!

Komentari