Bliži se Trash film festival, trešovci pripremaju novi blockbuster

Objavljeno: 09.09.2014. 07:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Udruga Trash

Izvor: galerija-images/Udruga Trash - snimanje filma

Polako se bliži vrijeme održavanja 9. Trash film festivala. Festival posvećen amaterskim filmašima i njihovim zabavnim filmovima održavat će se u Varaždinu od 10. do 13. rujna.

U strogoj tajnosti i na tajnim lokacijama ovih je dana Udruga Trash snimila skečeve koji će biti prikazani u sklopu 9. Trash film festivala. Tema filma je, kao i tema festivala, ratni film, s posebnim naglaskom na 1. Svjetski rat budući da se ove godine obilježava 100. godišnjica početka tog Velikog rata. U snimanju skečeva sudjelovali su članovi Udruge Trash i statisti koji su se javili na natječaj Udruge Trash na Facebooku te na taj način dobili priliku ostvariti svoje prve filmske uloge.

U sklopu festivala posjetitelji će u četiri dana trajanja festivala moći u Kinu Galerija u Varaždinu pogledati sjajne filmove amaterskih filmaša iz cijelog svijeta koji su prošli rigoroznu selekciju dugogodišnjeg festivalskog selektora Slobodana Runjaka.

9. Trash film festival bit će svečano otvoren u srijedu, 10. rujna, kada će na varaždinskom Korzu u večernjim satima biti održan performans poznatog varaždinskog umjetnika i trashera Ivana Meseka, nakon čega će uslijediti spektakularni nastup benda Let 3 koji već desetljećima u Hrvatskoj i inozemstvu slavi trash umjetnost.

Drugog dana festivala, u četvrtak, 11. rujna, posjetitelje na varaždinskom Korzu očekuje nastup velike hrvatske dance zvijezde iz 90-ih godina Elle te sarajevskog benda Bezbeli Apstraklije.

U petak, 12. rujna, na Korzu će nastupiti zagrebački D'Elvis koji na sjajan način slavi glazbu i život Elvis Presley koji još uvijek, i nekoliko desetljeća nakon navodne smrti, i dalje nosi ponosnu titulu Kralja rock'n'rolla. U petak nas očekuje i spektakularni Zombie party u atriju varaždinskog Starog grada, u sklopu kojeg će nastupiti jedan renomirani DJ iz američkog Detroita.

Posljednjeg dana festivala, u subotu, očekuje nas pak svečano zatvaranje festivala uz dodjelu festivalskih nagrada “Zlatnih motorki”. O dobitnicima će odlučivati stručni žiri u kojem su snimatelj Mirko Pivčević, glumac Frane Perišin i frontman TBF-a Saša Antić. “Zlatne motorke” bit će dodijeljene u četiri kategorije - za najbolji akcijski, borilački, SF i horror film, a jednu Zlatnu motorku dodijelit će tradicionalno festivalska publika.

Nakon što budu dodijeljene festivalske nagrade, na završnom koncertu nastupit će kućni bendovi Trash film festivala The Fakin Lajsne te Chubaka, Chetri Chudaka i Chubakina Baka, a festival će svojim nastupom zatvoriti beogradski Električni orgazam.

U sklopu festivala bit će održan i popularni Zombie walk.

- Zainteresirani posjetitelji koje ćemo odabrati na našim društvenim mrežama i na našem webu moći će sudjelovati u akciji kao šminkeri i kao modeli, a samu akciju voditi će poznati majstor filmske maske Miroslav Lakobrija, čovjek koji je zaslužan za odlične filmske maske u filmovima “Zona mrtvih”, “Sveti Đorđe ubija aždahu” i “Srpski film” - ističu iz Udruge Trash, organizatora Trash film festivala.

U off programu festivala bit će održana i projekcija filma “Mamula” redatelja Milana Todorovića, u kojem jednu od glavnih uloga tumači legendarni glumac Franco Nero.

{gallery}Udruga Trash - snimanje filma{/gallery}

Komentari