VIDEO: Coldplay zasvirali u čast preminulom frontmenu Beastie Boysa

Objavljeno: 05.05.2012. 15:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Nakon što je u petak svijet glazbe potresla vijest kako je preminuo Adam Yauch, poznatiji kao MCA iz grupe Beastie Boys mnogi fanovi, ali i poznati iz svijeta showbiza svoje statuse posvetili su upravo njemu. Me?utim, grupa Coldplay napravila je nešto mnogo intimnije i prikladnije. Hit Beastie Boysa "Fight For Your Right" obradili su u svom stilu te odsvirali na koncertu u Hollywood Bowlu, piše Index

Adam Yauch, poznatiji pod nadimkom MCA, preminuo je nakon duge bitke s rakom u 48. godini. Tumor žlijezde slinovnice dijagnosticiran mu je  2009. godine.

Yauch je bio ?lan Beastie Boysa od formiranja, odnosno od 1981. godine, a u bendu je  zajedno sa Adamom ''Ad-Rock'' Horovitzom i Michaelom 'Mike D'' Diamondom nastupao od 1982. godine. Trojka je od tad izdala osam uspješnih albuma, me?u kojima su i klasici Licensed to Ill iz 1986. i Ill Communication iz 1994.

Kao jedni od pionira hip hop i rap scene, Beastie Boysi izvršili su golem utjecaj na globalnu glazbenu scenu, ne samo u definiranju žanra ve? i u njegovu populariziranju.

Uz glazbenu karijeru, bio je osniva? i filmske kompanije Oscilliscope te veliki borac za ljudska prava.

Komentari