VUDRAG PONOVNO ODUŠEVIO

Danas svi pišu o premijeri Huljićeve pop-mise, a ovaj Varaždinac stoji iza scenografije

Objavljeno: 07.08.2021. 11:36

Zadnja izmjena: 07.08.2021. 11:36

Foto: Facebook

Sakralni pop koncert "Misa Mediterana", autora Tončija Huljića i Hane Huljić, jučer je premijerno izvedena u sklopu Splitskog ljeta, a za scenografiju i likovno oblikovanje zaslužan je varaždinski kipar Nikola Vudrag.

"Misa Mediterana" prva je pop-misa u svijetu suvremenog zvuka, ali skladana je prema svim postulatima koje određuju službena liturgijska pravila. Ova jedinstvena kombinacija duhovne i pop-glazbe u trajanju od dva sata rezultat je rada poznatog hrvatskog glazbenika Tončija Huljića tijekom epidemije. 

Kipar Nikola Vudrag u objavio je na društvenim mrežama napisao kako ga je, kao bivšeg sjemeništarca, zaintrigirala suradnja sakralnog i suvremenog ambijenta. -  Tonči i ja se znamo neko duže vrijeme i imamo zajednički jezik što se tiče umjetničkog stvaralaštva i produkcije istog. Tu smo se i našli oko tematike skulpturalne scenografije i mise. Iako Tončija svi znaju po njegovim hitovima, čovjek ima (privatno) vrlo rafinirani ukus za finu umjetnost, "art" i ne pokazuje to na van, u čemu ga i razumijem - piše Vudrag na društvenim mrežama.

Komentari