FOTO: Kupujemo kvalitetne sunčane naočale, a pratimo i trendove

galerija-images/suncane naocale ghetaldus

Objavljeno: 01.05.2015. 14:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: V. Mihalić

Osim što su sunčane naočale postale nezaobilazni modni dodatak i mnogi ih nose kroz sva godišnja doba, bitne su i za zdravlje očiju jer ih štite od štetnih sunčevih zraka.

Kakve sunčane naočale kupuju Varaždinci i Varaždinke, vode li se modnim trendovima ili kvalitetom, ili im je bitno oboje, saznali smo u Ghetaldus optici u Varaždinu.

- U posljednje vrijeme, kupci jako paze i na kvalitetu sunčanih naočala, ali bitan im je i sam izgled. Dosta su svjesni toga da naočale moraju oči i zaštititi, da su polarizirane, a ne da samo lijepo izgledaju na njihovom licu - doznali smo od gospođe Štefanije, djelatnice Ghetaldusa.

Kod odabira sunčanih naočala najbitnija je kvaliteta leća. Leća mora biti polarizirana, što znači da ima zaštitu od odbljeska sunca s površine zemlje. Također važna je i UVA i UVB zaštita.

- Polarizirane naočale najčešće kupuju vozači kojima smeta odbljesak sunca od ceste prilikom vožnje. Njima su takve naočale izrazito ugodne za vožnju. Naočale kojima kvalitetno želite zaštititi oči moraju imati i  UVA i UVB zaštitu - rekla nam je gospođa Štefanija.

Varaždinci i Varaždinke sunčane naočale kupuju uglavnom u proljeće i početkom ljeta. Najpopularniji su još uvijek modeli Ray Ban, osobito oni s lećama u boji.

- Iz mode nikad ne izlaze Ray Ban sunčane naočale koje su još uvijek i najprodavanije. Njihova cijena kreće se od 1100 do 1500 kuna, ovisno o tome jesu li polarizirane ili ne. Izrazito su popularne sunčane naočale s lećama u boji. Trenutno je to trend pa ih kupuje uglavnom mlađa populacija - istaknuli su u Ghetaldusu.

Cijena sunčanih naočala ovisi naravno o marki, dizajnu i modelu. Za sunčane naočale Gucci treba izdvojiti od 1200 do dvije tisuće i nešto kuna. Popularne sunčane naočale su i Max Mara, koje koštaju od tisuću od 1700 kuna. Što se tiče onih sunčanih naočala cjenovno dostupnijih, iz Ghetaldusa napominju da su također kvalitetne, imaju svu zaštitu, a kreću se od 300 do 600 kuna.

Roditelji ne birnu samo o svojim očima, već i očima svoje djece. Tako se sunčane naočale izrađuju i za one najmanje.

- U posljednje vrijeme roditelji sve više kupuju sunčane naočale i svojoj djeci, tako da imamo i modele za djecu koji također sadrže sve potrebne zaštite, a istovremeno su prilagođene djeci bojama i modelima - rekla je gospođa Štefanija.

Čime se voditi pri odabiru sunčanih naočala?

- Ono na što treba posebno obratiti pažnju prilikom kupnje sunčanih naočala jest veličina okvira, dakle da odgovara veličini lica i glave. Vrlo je važna kvaliteta leće, po mogućnosti da bude polarizirana. Također, treba naglasiti i da što je leća tamnija, to je zaštita sunčanih naočala bolja - poručili su iz Ghetaldusa.

{gallery}suncane naocale ghetaldus{/gallery}

Komentari