ŠALJITE NAM SVOJE FOTKE

FOTO OBITELJSKA TRADICIJA Kuća obitelji Hajec iz Zamlake obasjava cijelo susjedstvo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.12.2018. 20:30

Zadnja izmjena: 18.12.2018. 20:33

Ovo predblagdansko vrijeme najviše obilježava kićenje bora, ali i uređivanje kuće i okućnice. Ipak, dok neke ljude kićenje i cijeli blagdanski ugođaj posebno veseli i tome posvete posebnu pažnju, neke to uopće ni ne zanima.

Vozeći se po Varaždinu i susjednim naseljima, primjetili smo kako većina kuća (barem za sada) još nije okićena, te nam je upravo zato posebnu pažnju privukla kuća obitelji Hajec u Zamlaki u Općini Trnovec Bartolovečki. Ova se obitelj naime baš potrudila da njihova kuća bude lijepo okićena i primjećena, što nije teško jer je njihova kuća najviše i najmaštovitije okićena od svih, barem na potezu od Varaždina prema Ludbregu.

Kako su nam rekli članovi obitelji Hajec, njihova je obiteljska tradicija da svake godine kite, a prema njihovim riječima, upravo su se ove godine i najviše potrudili da sve izgleda savršeno. -Ne treba brinuti zato što ćemo potrošiti malo više struje- šale se. Želimo da obitelj Hajec i dalje njeguje ovu lijepu tradiciju i da možda potakne i druge obitelji da osvijetle i svoje domove.

Komentari