Glumica Daryl Hannah uhićena jer se nije pomaknula

Objavljeno: 01.09.2011. 11:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: wallpapers.li

Glumica i ekološka aktivistica privedena je zbog protesta ispred Bijele kuće, a prošli tjedan to se dogodilo i Supermanovoj curi, piše filmski.

Daryl Hannah (Kill Bill, Blade Runner) se nakon bogate filmske karijere odlučila angažirati u ekologiji, a ovog utorka je nakratko završila i u pritvoru. Naime, Hannah se priključila demonstracijama koje već nekoliko tjedana traju pred Bijelom kućom, a povod protesta je gradnja naftovoda koji će se protezati od Kanade do Meksičkog zaljeva. Aktivisti tvrde da bi i ovaj put moglo doći do opasnog curenja nafte, pa su pozvali ljude da im se pridruže u prosvjedu.

Hannah je sudjelovala u protestu sjedenjem te se odbila maknuti na zahtjev policije, nakon čega su joj policajci stavili lisice i priveli ju. Nakon što je platila 100 dolara globe, puštena je na slobodu, a vrijedi spomenuti da se Daryl već dugo godina bori za zaštitu okoliša, pa su je već privodili 2006. i 2009.

Prošlog utorka na istom prosvjedu je uhićena još jedna slavna glumica iz 80-ih, Margot Kidder koja je poznata po ulozi Supermanove cure u starom filmskom serijalu.

izvor: filmski.net

Komentari