GUGL organizira pop-rock glazbene radionice gitare i klavira

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.03.2014. 15:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Glazbena udruga grada Lepoglave (GUGL) u travnju kreće s održavanjem glazbenih radionica učenja sviranja gitare i klavira.

Stoga su iz udruge uputili poziv zainteresiranoj djeci osnovnoškolske dobi, odnosno njihovim roditeljima, da se do kraja ožujka prijave za sudjelovanje na navedenim radionicama koje će voditi profesor Dino Pomper.

- Ove radionice neće biti bazirane na programu kakav je u klasičnoj glazbenoj školi već će se raditi po principu pop-rock akademije. No polaznici će učiti glazbene osnove u okviru solfeggia – pojasnio je profesor Pomper i pozvao zainteresirane da se na radionice prijave pozivom na broj mobitela 095 560 93 97.

Radionice će se održavati u lepoglavskom Domu kulture (TKIC) tijekom godine i trajat će do listopada, uz kratku stanku za vrijeme trajanje ljetnih školskih praznika. O tjednom terminu održavanja radionica polaznici će se naknadno dogovoriti s njihovim voditeljem. Na završetku ciklusa, polaznici radionica održat će humanitarni koncert na kojem će im se pridružiti već iskusni glazbenici.

- Glazbeno predznanje nije uvjet za pohađanje radionica. Ovisno o glazbenom predznanju polaznici će biti podijeljeni u dvije grupe – pojasnio je Pomper, dok je predsjednik Glazbene udruge grada Lepoglave Vjekoslav Geček dodao kako uvjet za uključivanje u radionicu nije ni posjedovanje vlastitih instrumenata, budući da će djeca koristiti one u vlasništvu TKIC-a.

- Roditelji će na radionicama imati prilike provjeriti glazbeni afinitet djece, pa se tek onda odlučiti za možebitnu kupnju instrumenata, jer će djeci vlastiti instrument ipak dobro doći za vježbanje kod kuće. Na taj način roditelji će izbjeći kupnju instrumenta koji njihovo dijete možda ne želi svirati i izbjeći nepotreban trošak – dodao je Geček.

Cijena radionice iznosit će 10 kuna po satu. Iako je riječ o simboličnoj cijeni, organizator radionice - Glazbena udruga grada Lepoglave, uvođenjem plaćanja radionica željela je kod polaznika potaknuti redovitost dolaska.
   
- Organizacija ovih glazbenih radionica odvija se u okviru programa razvoja civilnog društva grada Lepoglave. Projekt je odobren od strane Grada Lepoglave koji ga podupire s 20 tisuća kuna – pojasnio je tajnik Glazbene udruge grada Lepoglave Emil Tkalec na predstavljanju projekta kojem je ispred Grada Lepoglave nazočio zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Komentari