praznik rada

Evo kamo sve danas možete otići na prvomajsko druženje i nezaobilazni grah

Objavljeno: 01.05.2024. 08:40

Zadnja izmjena: 01.05.2024. 08:41

Foto: Arhiva

Danas se obilježava Praznik rada, a tim povodom se širom naše županije na više lokacija održava druženje i tradicionalna podjela prvomajskog graha.

  • Grad Varaždin

Najveća proslava, kao i svake godine, očekuje se na Izletištu Drava, gdje Grad Varaždin i Turistička zajednica Grada Varaždina proslavu praznika rada, a okupljanje počinje u 9 i 30 sati. Posjetitelje tako očekuje prvomajska bunica, glazbeno-scenski program, pucanj kuburaša i podjela graha, a zabavljat će vas Tamburaški sastav Špancir. Proslava je ove godine u humanitarnom tonu, budući da će se održati i tombola, gdje će posjetitelji za sudjelovanje uplatiti 2 eura, a prikupljena sredstva od donacija uplatit će se na račun Zaklade solidarnosti Grada Varaždina.

  • Grad Ivanec

Sumještane već tradicionalno grah-varivom i pićem časti Gradska organizacija SDP-a Ivanec. Na sam Praznik rada druženje će se održati na terasi ribičkog doma ŠRD-a Ivanec. Početak je u 11 sati.

  • Grad Novi Marof

Grad Novi Marof, u suradnji s Planinarskim društvom Grebengrad, već tradicionalno organizira podjelu graha na Grebengradu i to u 11 sati, a posjetitelji će moći uživati i u prirodnom i kulturnom bogatstvu koje ovo područje nudi.

  • Grad Ludbreg

Kod lovačkog doma Srnjak SDP Ludbreg tradicionalno organizira proslavu u u 12 sati uz prigodan program. Uz tradicionalnu podjelu graha i lovačkog gulaša, predviđena je živa glazba i humanitarna tombola.

Kod društvenog doma u Vinogradima Ludbreškim s početkom u 12 sati održati će se pak tradicionalno druženje članova udruge „Gornji Grad“ uz nezaobilazni prvomajski gablec na žlicu.

  • Općina Vidovec

Športsko ribolovno društvo Vidovec organizira tradicionalno cjelodnevno druženje povodom obilježavanja Praznika rada. Druženje, 25. po redu, održat će se na Vidovečkom ribnjaku. Za sve posjetitelje osigurana je besplatna podjela graha od 9 i 30 sati, a uz lijepu prirodu i riblje delicije, program će od podneva upotpuniti tamburaši KUD-a Vidovec.

  • Općina Gornji Kneginec

Općina Gornji Kneginec organizira druženje od 10 sati na ribnjacima 'SRD Ostriž' u Gornjem Knegincu. Za sve posjetitelje osiguran je besplatan grah, a za mališane je pripremljeno posebno iznenađenje - besplatni napuhanci. 

  • Općina Petrijanec

SDP Općine Petrijanec organizira u Zelendvoru, u Općini Petrijanec, prvomajsko druženje s početkom u 9 sati. Besplatna podjela graha počinje u 12 sati. Održat će se malonogometni turnir, turnir u beli te pikado. Sav prihod od donacija i kotizacije namijenjen je Udruzi udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije “Zipka” za provedbu njihovih aktivnosti.

  • Općina Martijanec

Praznik rada obilježit će i Općina Martijanec koja također organizira podjelu prvomajskog graha i druženje mještana na Plitvici u Hrastovljanu. Okupljanje će biti od 10 sati, a podjela graha oko 12 sati. Najmlađe očekuje zabava uz napuhance.

Komentari