Joy Division za početak Ljetnog kina u dvorištu palače Sermage

Objavljeno: 03.07.2014. 13:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Ljetno kino Galerija otvara dokumentarni film o legendarnoj grupi Joy Division.

Od 3. srpnja do 3. kolovoza, kino Galerija seli u jedno od najljepših lokacija u gradu - dvorište palače Sermage. Palača Sermage nalazi se u samom centru Varaždina, na Trgu Miljenka Stančića i sa svojim osebujnim ambijentom i velikim zidom - idealna je ljetna varijanta kina. Projekcije počinju u 21 sat, a održavat će se svakog četvrtka, subote i nedjelju.

>> Kino Galerija ovog se ljeta seli u dvorište palače Sermage

Na startu Ljetnog kina u četvrtak, u 21 sat, bit će prikazan dokumentarni film "Joy Division". Drzak i beskompromisan poput proslavljenog post-punka 70-ih, film Joy Division pruža "fascinantan uvid u kratku ali značajnu zvjezdanu putanju benda koji je pokopan zajedno sa svojim preopterećenim frontmanom, Ianom Curtisom," (Jason Gargano, Cincinnati CityBeat ), da bi kasnije uskrsnuo u obliku jednako uspješnog New Ordera.

Kroz intervjue sa svim preživjelim članovima benda, film Joy Division istražuje mančesterske korijene ovog revolucionarnog benda, njihovo partnerstvo s Tonyjem Wilsonom, osnivačem etikete Factory Records, kao i suradnju s legendarnim producentom Martinom Hannettom. "Više nalik rekvijemu nego slavlju u čast benda, (film Joy Division) daje zgusnut, bogat i uzbudljiv pogled na sastav koji je suvremenoj pop glazbi omogućio da postane doista suvremena" (Cinematical.com). Dokumentarac je fascinantan uvid u kratku, ali značajnu zvjezdanu putanju benda Joy Division.

Komentari