Koncert Šibenskog pjevačkog društva "Kolo" i Obrtničkog glazbenog društva Varaždin

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.11.2013. 18:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Udruženje Hrvatskih obrtnika Obrtničko glazbeno društvo Varaždin 23. studenog u HNK Varaždin organizira cjelovečernji koncert na kojem će gostovati Šibensko pjevačko društvo "Kolo". Koncert počinje u 19:30.

Gosti će izvoditi svoji programom opernih i operetnih arija pod vodstvom maestra prof. Vladana Vuletina.

Bit će to nastavak suradnje  mješovitog pjevačkog društva Obrtničkog glazbenog društva sa zborovima s juga naše zemlje nakon prijateljskih zborova iz Dubrovnika, Kaštela, Vodica, Zadra, Pule.

"Kolo" Šibenik je poznati zbor s dugogodišnjom tradicijom i poviješću te brojnim koncertima, gostovanjima i priznanjima, a sljedeće godine će svečano proslaviti 115. obljetnicu svog djelovanja.

Gostuju u Varaždinu u okviru proslave 75. obljetnice Obrtničkog glazbenog društva, a "Obrtnici" će sljedeće godine na njihovu proslavu obljetnice i tako ostvariti još jednu lijepu suradnju sjevera i juga te Varaždina i Šibenika.

Na kraju koncerta Kolašima će se pridružiti i domaći mješoviti pjevački zbor pod vodstvom maestra prof. Zdenka Kuščera  i zajedno će izvesti nekoliko poznatih skladbi.

"Obrtnici" pozivaju  vjernu publiku na koncert kako bi opet dokazali da Varaždinci vole zborsku glazbu i podržali gostujuće i domaće pjevače.

Komentari