Kultne Majke donose rock'n'roll na Stari grad

Objavljeno: 27.08.2011. 19:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Andrija Lucic / CROPIX

Ulični šetači večeras na MTV pozornici imaju priliku vidjeti kultni vinkovački rock bend, jedan od najboljih hrvatskih rock bendova svih vremena – Majke.

Legendarni Goran Bare i njegove Majke na MTV pozornicu ispod bedema Starog grada popest će se oko 22.30 sati.

Moramo li Vam posebno predstavljati jedan od najboljih hrvatskih rock bendova svih vremena i njihovog kultnog frontmena koji, svim životnim olujama unatoč, i dalje nastavlja hrabro ploviti glazbenim vodama.

Majke su inače osnovane sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća u Vinkovcima, a kultni status stekli su u 90-ima svojim albumima „Razum i bezumlje“, „Razdor“, „Milost“, „Vrijeme je da se krene“  i „Put do srca sunca“.

Hitovi poput „Iz sve snage“, "Mršavi pas", "Budi ponosan", "Mene ne zanima","Odvedi me", "A ti još plačeš" i "Daj mi" i danas, dvadesetak godina kasnije, zvuče jednako dobro i jednako su popularne što samo dokazuje da su Majke bile i ostale bend ispred svog vremena.

Nakon što se, iz ovih ili onih razloga krajem 2009. godine, razišao sa članovima s kojima je osnovao bend, Bare je okupio novu postavu koja ipak zvuči jednako dobro.

Od „stare garde“ tu je samo gitarist Zoran Čalić, a novi članovi benda postali su basist Mario Rašić, bubnjar Damir Šomen i klavijaturist Viktor Lipić.

U proteklih nekoliko mjeseci Majke su snimale novi album „Teške boje“ koji bi trebao izaći za nekoliko tjedana. Osim što je autor pjesama, Goran Bare se po prvi put okušao i kao producent.

Večeras će te tako imati priliku čuti kako zvuči novi album legendarnih Majki. To je inače prvi studijski album benda nakon punih 13 godina, a da još nisu omekšali potvrđuje i njihov istoimeni najavni singl „Teške boje“.

Uz Majke na MTV pozornici nastupit će i, također kultni, beogradski Elektični orgazam čiji nastup bi trebao početi u 20.30 sati...

... te najglasniji varaždinski bend Louder koji izlazi na pozornicu uskoro, u 19.30 sati.

Komentari