Lidija Horvat Dunjko nastupa na Festivalu hrvatske glazbe u Beču

Objavljeno: 30.10.2012. 10:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Predavanjem "Umjetnost i politika" na bečkom Sveučilištu za glazbu i primijenjenu umjetnost hrvatski predsjednik Ivo Josipović otvorit će u ponedjeljak, 5. studenog Festival hrvatske glazbe u Beču, u okviru kojega će se do 6. prosinca na trinaest koncerata i brojnim popratnim događanjima predstaviti istaknuti hrvatski glazbenici. Među njima je i varaždinska sopranistica Lidija Horvat Dunjko.

U najprestižnijim koncertnim prostorima jedne od najvećih kulturnih metropola svijeta, osobito kada je riječ o glazbi, dosad je na Festivalu nastupilo skoro tisuću hrvatskih umjetnika. Predsjednik Josipović, osim što će održati predavanje, na festivalu biti zastupljen i svojom "duhovitom, komunikativnom i efektnom" skladbom Dernek za gudački orkestar, dva glasovira i udaraljke, koju će izvesti Gudački orkestar zagrebačke Muzičke akademije.

Na istom, prvom koncertu festivala izvodit će se i Mozartova te Papandopulova djela. Ove godine održat će se i svojevrstan „festival u festivalu“, koncerti sakralne tematike u monumentalnoj crkvi Sv. Petra u samom središtu Beča, na kojima će, među ostalima, nastupiti orguljašica Ljerka Očić i sopranistica Lidija Horvat Dunjko.

Nastupit će i zbor "Ivan Filipović" i puhački kvintet "Simply Brass", s programom od Andrije Motovunjanina do novijih autora.

 Izvor: Culturenet.hr

Komentari