Ljeto u Varaždinu: Večeras u Herzerici filmovi „Vanimatora“

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 03.07.2012. 14:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: vanima.hr

Raznovrstan program manifestacije Ljeto u Varaždinu koju već niz godina organizira Koncertni ured Varaždin, bit će danas nastavljen projekcijom filmova Filmsko kreativnog studija Vanima.

U Utorak, 3. srpnja u Palači Herzer u 18 sati Filmsko kreativni studio Vanima predstavit će na javnoj projekciji nove i  radioničke filmove koji su izrađeni ili prikazani ili pak nagrađeni u protekloj godini, kao i film sa zadnje radionice.

Filmsko-kreativni studio VANIMA kao udruga djeluje kontinuirano od 1986. godine. Tijekom dvadesetpet godina u VANIMI je više od sto djece izradilo preko tristo filmova kroz godišnje grupe koje prate školsku godinu.

Uz godišnju produkciju, 2005. godine smo uveli i radionički tip rada kroz ljetne praznike, te se taj projekt pokazao kao zanimljiva i posjećena aktivnost za djecu u dobi od 8 do 14 godina.

Od 2010. godine organizira VAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin koji je u kratkom roku postao prepoznatljiv te je time Varaždin ucrtan u mapu svjetski poznatih festivala animiranog filma.

Udruga je kroz cijelo svoje postojanje u vrhu s priznanjima na državnim revijama, no ne nedostaju i nagrade van Hrvatske.

Komentari